Mein alternativer Text

Kunstogen - zo veelzijdig als de natuur

Over oogprotheses

 

meer informatie

Vervaardiging van oogprotheses

 

meer informatie

Glazen of kunststof prothese?

 

meer informatie

Kwaliteit door ervaring

Door professioneel en kwaliteitsgericht vakmanschap is de prothese vaak bijna niet van echt te onderscheiden. Zoals al aangegeven hebben wij generatieoverschrijdende ervaring als oogmaker en kunnen terugvallen op jarenlange kennis. Deze kennis en ervaring weerspiegelt zich in alle kwaliteitsaspecten van de individueel op maat gemaakte oogprothese:  

Kwaliteitsaspecten:

  • Een hoogwaardige oogprothese die qua kleur van de iris en sclera (oogwit) perfect aan uw gezonde oog is aangepast.
  • Hoge kwaliteitseisen aan het materiaal. Jarenlange ervaring, uitgebreid onderzoek en ontwikkeling hebben geleid tot de unieke eigenschappen van het speciale glas
  • Optimaal en individueel advies over het gebruik en de onderhoud van de prothese.

 
Lange weg naar perfectie

Hoe onopvallend een kunstoog er ook uit mag zien, het vervaardigen van een glazen oogprothese vereist erg veel precisie, praktijk en decennialange ervaring.Om Ocularist te worden moet een relatief lange opleiding van zes jaar worden gevolgd. Tijdens deze opleidingstijd wordt de jarenlang opgebouwde waardevolle kennis en ervaring aan onze leerlingen overgedragen, zodat wij aan onze kwaliteitseisen kunnen blijven voldoen.Voor meer informatie over het maken van een glazen kunstoog verwijzen wij u graag naar de overige berichten op onze site.

 
De impact van ons werk

Er zijn verschillende oorzaken waarom mensen een glazen oog nodig hebben. Een veel voorkomende reden voor het dragen van een prothese is een tumor of ernstige oogziekte waarbij het oog verwijderd moet worden. Slechts enkele jaren geleden waren het vooral nog arbeidsongevallen, zoals verwondingen door metaalspanen of chemische brandwonden door bijvoorbeeld ongebluste kalk, die leidden tot verlies van een waardevol zintuig. Wat er ook is gebeurd, wij doen ons uiterste best het verlies zo goed mogelijk te compenseren.

Het ontbreken van een oog beperkt niet alleen het gezichtsveld maar leidt ook vaak tot problemen in de sociale omgeving. Om deze beperkingen te verlichten en in ideaal geval te compenseren maken wij voor u een prothese speciaal op maat die aan uw wensen en aan onze eisen voldoet.

 
Oogprothesen van glas

Niet alleen voor estetische doeleinden maar ook om aan verschillende eisen in de praktijk te kunnen voldoen, gebruiken onze oogmakers een speciaal glas. Dit speciale glas vertoont  in alle opzichten de nodige optimale eigenschappen waar u van kunt profiteren.

Ons glas laat zich snel en precise verwerken. Het resultaat zorgt optisch voor een mooie kleurrijke diepte. Dit is een belangrijk aspect om een kunstoog onopvallend te kunnen maken. Bovendien garandeert het gladde oppervlak een hoog draagcomfort.

Onder deze omstandigheden voelt u zich zelfverzerkerder. Wij hopen u daardoor voor zover mogelijk te kunnen helpen uw dagelijks leven te vergemakkelijken.
Op de volgende pagina's van onze homepage vindt u nog meer informatie over ons bedrijf en ons handwerk.